Glas Javnosti

OGLASIO SE I PUTIN: Ruski predsednik među poslednjima ČESTITAO POBEDU Bajdenu

Svet
Autor: Glas javnosti

Nakon potvrde elektora da je novi predsednik Amerike i zvanično Džozef Bajden, ruski predsednik Vladimir Putin poslao je telegram u kojem je čestitao na pobedi i poželeo uspeh.

"U telegramu je Putin poželeo izabranom predsedniku svaki uspeh i izrazio uverenje da Rusija i Sjedinjene Države, koje snose posebnu odgovornost za globalnu bezbednost i stabilnost, zaista mogu da doprinesu rešavanju mnogih problema i izazova sa kojima se svet sada suočava uprkos njihovim razlikama", navedeno je u saopštenju Kremlja.

Putin je takođe u svojoj poruci rekao da je Moskva spremna za saradnju sa Bajdenovom administracijom, dodajući da će "saradnja dve zemlje zasnovana na uzajamnom poštovanju" služiti interesima "ne samo SAD i Rusije, već i celog sveta".

Pobeda demokratskog kandidata Bajdena proglašena je ubrzo nakon izbora 3. novembra, međutim, aktuelni predsednik Donald Tramp pokušao je da ospori rezultate glasanja, pozivajući se na nedokazane tvrdnje o krađi glasava i nelegalnom prebrojavanju.

Putin je među poslednjim svetskim liderima čestitao Bajdenu izbornu pobedu. Kineski predsednik Si Đinping je čestitao Bajdenu krajem novembra.

 

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR