Glas Javnosti

ODSEČENI OD SVETA! Cunami napravio haos, ljudi bežali u panici (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Strahovit cunami, izazvan erupcijom vulkana kod pacifičke države Tonga, ostavio je ovu zemlju od stotinjak hiljada stanovnika u potpunosti odsečenu od ostatka sveta.

Satelitski snimci pokazali su ogromnu erupciju, oblak pepela, pare i gasa koji se poput pečurke diže iznad plavih pacifičkih voda. Jedan plimni talas odmah je pokrenut. Cunami je poplavio obale Pacifika od Japana do SAD i Perua.


Erupcija vulkana izazvala je talase visoke od 1,2 metra a  na video snimcima na društvenim mrežama vide se talasi koji se obrušavaju na obalne kuće.

To su bile zadnje informacije pre nego što su internet i telefonske linije prekinute oko 18:40 sati po lokalnom vremenu, ostavljajući 105.000 stanovnika na ostrvima praktički bez ikakvog kontakta sa spoljnim svetom.


Pacifički centar za upozorenje na cunami naveo je jutros u 4.00 po srednjoevropskom vremenu da je pretnja od plimnog talasa uglavnom prošla za zemlje na okeanu mada su još nekoliko sati moguće manje varijacije nivoa mora.

Takođe je saopšteno da sada nema nikakve nove veće erupcije i da je vulkanski pepeo prestao da pada, ali da nova vulkanska aktivnost nije isključena.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR