Glas Javnosti

ODOBRENA UPOTREBA ORUŽANIH SNAGA RUSIJE U INOSTRANSTVU! Putin pomenuo i Kosovo (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Savet Federacije dao je saglasnost predsedniku Rusije Vladimiru Putinu o upotrebi oružanih snaga van zemlje u vezi sa situacijom u Donbasu.

"Savet Federacije odlučuje da predsedniku da saglasnost za korišćenje oružanih snaga Ruske Federacije van teritorije RF na osnovu opštepriznatih principa i normi međunarodnog prava. Ukupan broj formacije oružanih snaga, njihove oblasti delovanja, zadatke, period boravka van teritorije Ruske Federacije utvrđuje predsednik RF u skladu sa Ustavom", navodi se u saopštenju.

Dokument stupa na snagu od trenutka usvajanja.

Na konferenciji za medije, ruski predsednik je pojasnio koje će biti granice Luganske i Donjecke narodne republike.

"Što se tiče granica... Priznali smo i sve njihove osnivačke dokumente, uključujući i Ustav koji propisuje njihove granice unutar granica Donjecke i Luganske oblasti, kada su one bile u sastavu Ukrajine. I nadamo se, i to želim da podvučem, da sve ove kontroverze treba da budu rešene tokom pregovora kijevskih vlasti sa predstavnicima ovih republika. Nažalost, sada shvatam da to nije moguće jer su neprijateljstva još u toku, štaviše eskaliraju, ali nadam se da će to biti urađeno u budućnosti", rekao je.

Pomenuo Kosovo

Putin je govorio i o tome da je više puta razgovarao sa zapadnim predstavnicima o tome šta bi trebalo da se desi sa obe strane kako bi se ova situacija smatrala rešenom na dugoročnom planu. Kako kaže, prva stvar je da se prizna volja građana koji žive u Sevastopolju i na Krimu.

"Ljudi koji žive u Sevastopolju su sami to odlučili, rekao sam već nekoliko puta koliko je to različito u odnosu na Kosovo, jer je postojao referendum. Niko ih nije prisilio da idu na glasanje i sami su odlučili da se priključe Rusiji i treba da poštujemo ovu odluku. Oni koji se ponose da su demokrate trebalo bi da priznaju njihovu odluku jer je to najviši izraz demokratije - referendum", rekao je Putin.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR