Glas Javnosti

ODMOR IZ PAKLA : Dečak preminuo iznenada u Egiptu, otac završio u bolnici

Svet
Autor: Glas javnosti

Dečak Andrea (6) iz Palerma na Siciliji preminuo je u Šarm el Šeiku, dok se njegov otac nalazi na intenzivnoj nezi. Sumnja se da su se otrovali hranom, iako uzrok smrti mališana još uvek nije poznat

Majka Rozalija, koja je u drugom stanju, uputila je dramatični apel da ih vrate u Italiju.

Trebalo je da provedu 15 dana u Šarm el Šeiku, ali se toliko želejni odmor pretvorio u noćnu moru ovu italijansku porodicu.

Dečak je preminuo, a njegov otac je hospitalizovan u veoma teškom stanju usled, kako se sumnja, trovanja hranom.


Antonio Mirabile (46), njegova supruga Rozalija Manosperti, koja je u 4. mesecu trudnoće i njihov sin Andrea bili su na odmoru u luksuznom letovalištu, kada su se razboleli prošlog petka. Dečak i otac su bili u najtežem stanju, dok je majka dobila blage simptome.

- Moj sestrić je imao šest godina i umro je za 36 sati. Stalno su povraćali. Otišli su 26. juna i trebalo je da ostanu u Egiptu dve nedelje. Mesecima su planirali taj odmor - rekao je Roberto Manosperti, dečakov ujak i Rozalijin brat.

On je dodao da je dečak bio veoma bolestan, a iz rizorta porodica je otišla do obližnjeg lekara prenosi Telegraf

- Tamo su im dali prvu infuziju sa fiziološkim rastvorom, zatim su im dali tri tablete za lečenje trovanja hranom. Vratili su se u hotelsku sobu i nastavili da povraćaju, sve do subote ujutru. Simptomi nisu prolazili. Opet su pozvali doktora, koji im je rekao da se vrate popodne - ispričao je ujak dečaka.


Tada su, kako je rekao, pozvali hitnu pomoć i otišli u bolnicu.

- Moj sestrić je bio veoma bolestan. Uprkos tome što su sat vremena pokušavali reanimaciju, ništa nisu mogli da učine - rekao je Roberto.

Njegov zet je u bolnicu stigao bez svesti, sa simptomima otkazivanja rada bubrega i respiratornim problemima.

On je rekao da su italijanski konzulat i italijanska ambasada u Egiptu upoznati sa situacijom.

- Uverili su nas da će, kada se situacija poboljša i dobije zeleno svetlo iz bolnice, porodica biti prebačena u Palermo o trošku države - dodao je on.

U međuvremenu, pravosuđe je otvorilo istragu; obdukcija deteta je već obavljena, ali će, prema rečima Robereta, "proći meseci pre nego što shvatimo šta se zaista dogodilo".

- Ne vidimo nikakav izlaz iz ove noćne more, želimo da doživimo bol zajedno kod kuće u Italiji, ali ne znamo kako to da uradimo. Moj zet ima problema sa bubrezima i srcem, ne može da ustane. Želimo da sve vratimo kući, neka nam neko pomogne - rekao je on.

Roberto ističe da postoji malo informacija o stanju njegovog zeta, a doktori odbijaju da pošalju izveštaj.

- Sinoć je na odeljenje otišao izaslanik egipatskog Ministarstva zdravlja koji je izjavio da su dva puta uradili toksikološki pregled i isključili trovanje - rekao je on.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR