Glas Javnosti

ODLUKA O RADU OD KUĆE ZBOG ZAGAĐENOG VAZDUHA: Sud zabranio odlazak na posao!

Svet
Autor: Glas javnosti

Indijski Vrhovni sud naložio je vlastima u ponedeljak da zatvore kancelarije u prestonici i obližnjim gradovima, kako bi milionima zaposlenih omogućili rad od kuće, dok zvaničnici traže načne da smanje opasno zagađenje vazduha koje je dovelo do zatvaranje škola.

Do poteza je došlo nakon što su gradske vlasti Nju Delhija, koji se bori sa toksičnom maglom od početka novembra, preduzele vanredne mere u subotu, naređujući zatvaranje škola i građevinskih radova na četiri dana.

Sud je takođe tražio hitne korake za obuzdavanje požara od otpada useva u susednim državama Harijana, Pundžab i Utar Pradeš, koje su pokrenule stotine hiljada farmera koji žele da očiste polja za novu sezonu setve.

Iako sud nije postavio rok za akcije vlasti, on će se ponovo baviti zagađenjem u sredu.

Napori Indije da smanji sagorevanje otpada od useva, glavnog izvora zagađenja vazduha tokom zime, imali su malo koristi, uprkos tome što je u protekle četiri godine potrošila milijarde rupija.

Indeks kvaliteta vazduha bio je u ponedeljak u Delhiju 343 na skali od 500, što je znak “veoma loših” uslova koji mogu da uzrokuju respiratorne bolesti u slučaju dužeg izlaganja, navodi Rojters.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR