Glas Javnosti

ODLUKA O PREDSEDNIKU FRANCUSKE U DRUGOM KRUGU! Makron zaoštrio TON: Nećemo za saveznike samo internacionalne populiste i ksenofobe

Svet
Autor: Glas javnosti

Aktuelni predsednik Francuske Emanuel Makron pozdravio je "sve kandidate koji su učestvovalli u prvom krugu" i pozvao na formiranje "velikog pokreta jedinstva i akcije" u svom prvom obraćanju nakon zatvaranja birališta.

Makron se obratio iz svog štaba u Port de Versaju.

"Vaše poverenje je za mene velika čast i obavezuje me. Možete računati na mene da ću sprovesti ovaj projekat napretka, otvorenosti i nezavisnosti Francuske koji smo branili tokom ove kampanje" rekao je Makron.


"Pozivam sve one koji su se šest godina i do ove večeri obavezali da rade zajedno sa mnom, da se okupimo u velikom političkom pokretu jedinstva i akcije. Želim da pozdravim sve kandidate koji su učestvovali u prvom krugu. Molim vas da im uputimo aplauz. Od početka smo snažno branili svoja uverenja, ali poštujući svakoga. Spreman sam da iznađem način i osmislimo nešto novo kako bismo spojili različite senzibilitete i izgradili veliki pokret zajedno sa njima” rekao je Makron pominjući kandidate koji nisu dobro prošli na većerašnjem glasanju ali su podržali njega, poput gradonačelnice Pariza.

"Zahvaljujem Ani Idalgo, Janiku Žadou, Valeri Pekres i Fabijenu Ruselu koji su mi večeras dali podršku" rekao je on.



On je, ističući da nije ništa još gotovo, zaoštrio ton, piše LeFigaro.

"Debata koju ćemo imati u narednih dve nedelje je odlučujuća za našu zemlju i za Evropu. Hoćemo li nezavisnu Francusku zato što je jaka ekonomski, ekološki, poljoprivredno i kulturno? Hoćemo li Francusku u kojoj će, kroz ekologiju, biti smanjeni računi za grejanje i električne automobile za sve? Hoćemo li Francusku koja nastavlja da veruje nauci, razumu, sposobnostima, kao što smo to činili poslednjih godina" pitao je Makron.
"Ne želim Francusku koja bi imala za saveznike samo internacionalne populiste i ksenofobe", poručio je Makron.


"Želim Francusku koja se odlučno bori protiv islamističkog separatizma, ali ne Francusku koja sprečava muslimane i Jevreje da jedu u skladu sa praviima svoje religije. Želim Francusku koja je deo jake Evrope" poručio je on, a prenosi Kurir.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR