Glas Javnosti

Od samog početka slutilo je na zlo: Objavljen snimak razgovora policijskog dispečera tokom hapšenja Džordža Flojda (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Iz dana u dan u javnost ispliva neka nova informacija, podatak ili snimak vezan za ubistvo Džordža Flojda, a poslednji u nizu je audio zapis razgovora policijskog dispečera i supervizora policije grada Mineapolisa.

- Ne znam, možete me zvati cinkarošom, ali imamo kameru na pozivu za patrolu 320, i... ne znam da li je postojala potreba da upotrebe silu ili ne, ali nešto se dešava kod zadnjeg dela automobila, i svi oni su sedeli na čoveku. Nisam sigurna da li ste im neophodni ili ne, nisu mi rekli ništa, rekla je dispečerka supervizoru, aludirajući na broj vozila Aleksandra Kenga i Tomasa Lejna. 

Supervizor je na to odgovorio: 

- Da, nisu rekli ništa za sad... Samo privođenje, što se ne računa, ali saznaću.

- Nema problema. Ovakve stvari ne viđamo često, ali kad vidimo... Pa, ovo izgleda malo drugačije, ali..., rekla je dispečerka.

- To zvuči dobro, zdravo, odgovorio je supervizor, nakon čega je razgovor prekinut. Razgovor je trajao manje od minuta.

Prema pravilima policije Mineapolisa, supervizor bi trebalo da bude obavešten kad god policija upotrebi silu, i trebalo bi da u što kraćem roku dođe na mesto zločina. Interesantno je da je prvi supervizor na licu mesta bio Dejvid Ploger, i to čak 37 minuta nakon što je policija otpočela hapšenje Flojda, a 14 minuta pošto je dobijen poziv od dispečera. Nije potvrđeno da li je Ploger supervizor koji je razgovarao sa dispečerkom.

Takođe, objavljeni su u transkripti dva poziva koje je policija dobila od strane prolaznika:

- Dobar dan, ja sam na raskrsnici 38. i ulice Čikago i upravo sam gledao kako policajci nisu proverili ni puls, niti su uradili nešto kako bi spasili čoveka. Ja sam vatrogasac, i imam sve na kameri. Šetao sam tuda, i ovaj čovek, ovaj, je**no su ga ubili, tako da... 

Vatrogasac je potom zatražio da porazgovara sa nekim nadređenim, ali je veza u međuvremenu prekinuta, a kada je dispečer pokušao da ga ponovo dobije, veza je prosleđivana na govornu poštu.

Drugi razgovor čiji transkript je objavljen dogodio se u 8:32 uveče:

- Poprilično sam siguran da je policija upravo ubila momka koji se nije opirao, rekao je neidentifikovani čovek, čiji poziv je potom preusmeren.

 

 

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR