Glas Javnosti

OBUKAO SE KAO DŽOKER, IZBO LJUDE PA ZAPALIO VAGON: Detalji stravičnog napada u vozu (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Najmanje 15 ljudi povređeno je u napadu koji se dogodio u prigradskom vozu u Tokiju, a napadač je uhapšen na licu mesta i pod istragom je zbog pokušaja ubistva.

Muškarac obučen kao Džoker uhapšen je nakon što je izbo najmanje 15 ljudi, a svedoci su opisali da je napadač polio vagon zapaljivom tečnošću pre nego što ga je zapalio. 
Zabeleženo je da je tokom napada bačena hlorovodonična kiselina na liniji Keio ekspres do Šindžukua, najprometnije železničke stanice na svetu.  Vatrogasna služba Tokija saopštila je da je 17 putnika povređeno, od kojih troje teže.

Nisu svi izbodeni, a većina povreda nije bila teška, dodaju zvaničnici, ali jedan muškarac za koji se veruje da je u 60-im godinama je u kritičnom stanju.

Napadač, identifikovan samo kao muškarac u 20-im godina, uhapšen je na licu mesta i pod istragom je zbog pokušaja ubistva, saopštila je japanska policija. Njegov motiv za sada nije poznat. 

Televizija Nipon javila je da je osumnjičeni rekao policiji da ga je inspirisao jedan raniji slučaj napada nožem na voz.

Ovo je drugi napad nožem na Tokijsku železnicu u poslednja dva meseca. U avgustu, samo dan pre ceremonije zatvaranja Olimpijade, 36-godišnjak je nožem izbo deset putnika u jednom vozu. Kasnije je policiji rekao da je hteo da napadne žene koje su mu izgledale srećno. 

Policija je saopštila da su svedoci rekli da je napadač nosio svetlu odeću - zelenu košulju, plavo odelo i ljubičasti kaput koji je podsećao na Džokera iz stripa o Betmenu.

Na televizijskim snimcima se vidi kako brojni vatrogasci, policajci i bolničari spasavaju putnike, od kojih su mnogi pobegli kroz prozore voza.

Šunsuke Кimura, koji je snimio jedan video, rekao je japanskoj policiji da je video putnike kako očajnički trče i dok je pokušavao da shvati šta se dogodilo, čuo je eksplozivnu buku i video kako se širi dim.

Iskočio je i kroz prozor, ali je pao na platformu i povredio rame.

"Vrata voza su bila zatvorena i nismo imali pojma šta se dešava, pa smo skočili kroz prozor", rekao je Кimura. "Bilo je užasno". 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR