Glas Javnosti

Objavljene nikad viđene fotografije PUTINOVIH ĆERKI: Bivši prijatelj ih čuvao

Svet
Autor: Glas javnosti

Dosad nikad viđene fotografije ćerki ruskog predsednika Vladimira Putina isplivale su iz privatne kolekcije koja je u vlasništvu nekadašenjeg Putinovog bliskog prijatelja.

Na fotografijama se nalaze Marija i Katerina kao tinejdžerke nedugo nakon što je Putin došao na vlast 2000-ih.

Veruje se da ih je objavio bivši milijarder Sergej Pugačev (57), koji je baš ove nedelje izgubio pravnu bitku vrednu 13 milijardi dolara protiv ruske države na Pariskom arbitražnom sudu.

Putin je tokom svoje političke karijere krio ćerke od očiju javnosti i retko je čak i govorio o njima. Njih dve sada imaju tridesetak godina, a na ovim fotografijama su male i fotografisane u Kremlju kao i u Pugačevom domu nedaleko od Moskve.

Na fotografijama su sa Pugačevovim proteranim sinovima. Pugačev je tada još bio u braku sa Ruskinjom, pre nego što je otpočeo vezu sa britanskom groficom Aleksandrom Tolstoj sa kojom ima troje dece.

Na fotografijama se vide Putinove ćerke i Pugačevovi sinovi, kao i Putinova bivša supruga u Kremlju.

Ćerka Marija danas ima 35 godina i koristi prezime Vorontsova, a bavi se medicinskim istraživanjima. Veruje se da je udata za holandskog biznismena sa kojim ima porodicu.

Katerina (33) poznata je po prezimenu Tihonova i bavi se plesom. Diplomirala je na Univerzitetu u Moskvi. Bila je udata za najmlažeg ruskog milijardera Kirila Šamalova. Kako su prenosili mediji, njih dvoje su se razveli.

Inače, postoje brojni navodi o tome da Putin ima još jednu porodicu, ali tvrdnje nikada nisu potvrđene.

Ko je Sergej Pugačev?
Pugačev je bivši senator i nekada je bio jedan od najbogatijih Rusa. Veruje se da je objavio fotografije Putinove porodice nekoliko godina ranije, ali da se one nisu proširile.

Putin se navodno okrenuo protiv njega nakon što je Pugačev otkrio vezu sa Tolstoj, bivšom prezenterkom BBC. Pugačev sebe smatra "žrtvom politički motivisanim prikupljanjem imovine ruske elite".

On se nalazi u egzilu u Londonu, a tamo se okrenio protiv Putina.

- Danas u Rusiji ne postoji privatno vlasništvo. Postoje samo kmetovi koji pripadaju Putinu. Sada tamo je Putin i tu su poručnici koji izvršavaju njegove naredbe - rekao je on.

Tolstoj je prošlog meseca objavila da su ona i njen partner sa tri sina iseljeni iz njihovog doma u Londonu i da su dobili samo rok od 12 dana.

Pugačev je izgubio imanje nakon što je Moskva naložila da ono pripada ruskim kreditorima.

Aleksandra Tolstoj je ćerka grofa Nikolaja Tolstoja, daljeg potomka pisca Lava Tolstoja.

(Izvor: Telegraf)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR