Glas Javnosti
posta

OBJAVLJEN STRAVIČAN SNIMAK PADA ŽIČARE: U NESREĆI u Italiji POGINULO 14 LJUDI, preživeo samo dečak! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Tri nedelje nakon velike nesreće u Italiji u kojoj je poginulo 14 ljudi, mediji su objavili snimak stravičnog pada žičare koja povezuje grad Stresa, na obali jezera Mađore, i planinu Motarone, u Pijemontu na severu zemlje.

Podsetimo, 23. maja ove godine, zbog neispravnih kočnica došlo je do izletanja jedne kabine sa žičare u kojoj je bilo 15 ljudi, a preživeo je samo 5-godišnji dečak Ejtan Biran, a stradali su i njegovi roditelji, brat i baka i deka.

Snimak od 19 sekundi pokazuje da se kabina žičare normalno penje. Međutim, kada je došla do vrha trebalo je da se spoji sa stanicom, ali je kabina naglo krenula nadole i na kraju se odvajila od užeta i pala na zemlju.

 

Protiv više zvaničnika firme koja upravlja žičarom vodi se krivični postupak zbog sumnje da su namerno deaktivirali sistem za hitno kočenje

Žičara vožnjom od 20 minuta povezuje selo Stresa i planinu Motarone na blizu 1.500 metara.

 

Poginuli su: Amit Biran (30) sa suprugom Tal Peleg (26) i sinom Tomom Biranom (2), bračni par Barbara Koen Koniski (71) i Icak Koen (82), Šahaisavandi Mohamadreza (23), Serena Kosentino (27), Silvija Malnati (26), Alesandro Merlo (29), supružnici Vitorio Zorloni (54) i Elizabeta Persanini (28) sa sinom Matijom Zorlonijem (5), kao i supružnici Gasparo Angelo Vito (45) i Roberta Pistolato (40).

Tomov brat Ejtan (5) jedini je preživeo tragediju.

Sa porodicom je nekoliko dana pre nesreće stigao u Paviju iz Tel Aviva kako bi se sreli sa porodicom, a kobnog dana odlučili su da odu na izlet.

 

Poginula Roberta Pistolato i suprug Angelo Vito Gasparo (45) išli su na jezero Mađore kako bi proslavili njen 40. rođendan. Nedavno je završila studije medicine i radila je u lokalnoj zdravstvenoj ustanovi u Pjačenci.

Stradali mladi par, Silvija Malnati i Alesandro Merlo, bili su u vezi deset godina i planirali da se uskoro venčaju. Petogodišnji sin Vitorija Zorlonija i Elizabete Persanini, Matija, u teškom je stanju prebačen u bolnicu u Torinu gde je umro.

U strašnoj nesreći stradalo je ukupno pet porodica - dve sa prebivalištem u Lombardiji, jedna u Emiliji Romani, jedna u Kalabriji i porodica izraelskog porekla koja je živela u Paviji.

(Glas javnosti) 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR