Glas Javnosti

Objavljen snimak Bosanca koji je nožem napao njujorškog policajca (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Njujorška policija objavila je snimak napada na policajce za koji je osumnjičen muškarac iz BiH, Dženan Čamović (20).

- Ranije ove nedelje, jedan od naših službenika uboden je nožem u vrat bez upozorenja dok je štitio Njujorčane. Ovo nije bio slučajni susret - bio je to planirani pokušaj ubistva policajca njujorške policije. Samo pukom srećom ovo nije imalo drastično drugačiji ishod - navela je policija.

Osumnjičeni Čamović navodno nema dosije, ali jedinica za istraživanje terorizam pretpostavlja da je povezan za ISIS-om ili nekom drugom terorističkom grupom.

Do incidenta je došlo u Bruklinu, kada je Dženan prišao policiji koja je tragala za pljačkašima odgovornim za obijanje radnji i jednom od njih zabio nož u levu stranu vrata.

Prema navodima američkih medija, promašio je glavnu arteriju. Nekoliko sekundi kasnije odjeknuli su pucnji i još policajaca je potrčalo u tom pravcu, a na društvenim mrežama pojavio se snimak na kome se čuje dreka i policijske sirene.

Ugledavši ga sa pištoljem u rukama policajci su otvorili vatru. Ispaljeno je više od 20 hitaca, od kojih je najmanje osam završilo u telu Čamovića, piše Avaz.

Za sada nije jasno da li je Čamović rođen u SAD ili je ranije iz BiH došao da živi u Ameriku. Njujork post je objavio da je Čamović čija je porodica poreklom je iz Bosne i Hercegovine, upucan nekoliko puta nakon napada.

Prema rečima njegovih rođaka nije gajio mržnju prema policiji i da nema veze sa terorizmom. U celi slučaj uključen je i FBI.

 

(Izvor: B92)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR