Glas Javnosti

NOVINA U ONLAJN KUPOVINI: LEKOVI stižu DRONOVIMA, i to za sat!

Svet
Autor: Glas javnosti

Kupci će moći da biraju između više od 500 lekova.

Kompanija Amazon saopštila je da kupci u gradu Koledž Stejšn u Teksasu od sada mogu da dobiju lekove na recept uz pomoć dronova, koji će im isporučiti medikamente u roku od jednog sata od naručivanja.

Programirani dron će doleteti na adresu kupca, spustiti se na visinu oko četiri metara i ispustiti zaštićeni paket sa lekovima, prenosi AP.

Amazon kaže da će kupci moći da biraju između više od 500 lekova, među kojima su uobičajena sredstva za stanja poput gripa ili upale pluća, ali ne i kontrolisane supstance.


Kalifornijska kompanija tvrdi da će njeni dronovi leteti na visini od čak 120 metara pre nego što su počnu da se spuštaju do kuće kupca, a pre ispuštanja paketa sa visine će proveriti da li se u zoni isporuke nalaze deca, kućni ljubimci ili bilo koja druga prepreka. Amazonovo odeljenje Prajm Er počelo je lane u decembru da testira isporuke običnih predeta za domaćinstvo dronom u gradovima Koledž Stejšn i kaliforijskom Lokfordu.

Neke kompanije su i ranije izrazile želju da koriste dronove u komercijalne svrhe, ali nailaze na prepreke od strane američkih regulatora koji žele da se uvere u bezbednost korišćenja dronova.

Glas javnosti/K01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR