Glas Javnosti

Novi 'zalogaj' za teoretičare zavere: Pokušaj masovne hipnoze, vanzemaljska poruka ili ukletost, tek, zvuk poput ovog iz San Franciska verovatno niste čuli do sad (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Meseci od početka 2020. godine prava su "poslastica" za ljubitelje dobre teorije zavere, a poslednja u nizu zanimljivih situacija koje su mogle da budu više nego inspirativne stiže iz San Franciska.

Naime, već nekoliko dana stanovnike ovog zalivskog grada budi zvuk koji podseća na duvanje u rog. Što kroz šalu, što kroz zbilju, društvenim mrežama kružile su interesantne priče, poput one da "zvuk sa mosta 'Golden Gejt' zvuči kao da vanzemaljci prizivaju stvorenja iz okeana":

 

Neki su, pak, bili ubeđeni da je svrha ovog zvuka masovna hipnoza:

 

Treći su odlučili da celoj situaciji pristupe iz ugla horor filmova, pa su se priklonili teoriji da je most "uklet":

 

Ipak, odgovor je nešto prostiji - iza ovog zvuka ne krije se vanzemaljsko prizivanje kitova, nije ni pokušaj masovne hipnoze stanovnika ovog područja, niti je u pitanju siguran znak da je legendarni most uklet. Rešenje je jednostavno - tokom poslednje rekonstrukcije mosta, inženjeri su dodali vetrootpornu podršku pešačkim stazama, a rezultat možete poslušati na nekoliko snimaka ispod:

 

 

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR