Glas Javnosti

NOVI VELIKI UKRAJINSKI NAPAD NA KRIM: Odjekuju eksplozije, bespilotni čamci udarili na ruski brod (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije saopštilo je da su jedinice PVO oborile 11 dronova iznad Krima, dok je crnomorski patrolni brod "Sergej Kotov" uništio pet pomorskih dronova.

Ukrajinski dronovi su navodno presretnuti rano jutros, nakon što su objavljeni izveštaji o zatvaranju saobraćaja na Krimskom mostu i eksplozijama u Jevpatoriji.

Ministarstvo odbrane je saopštilo da je pet ukrajinskih pomorskih dronova pokušalo da napadne ruski vojni brod "Sergej Kotov" koji patrolira Crnim morem.

Iz ruskog ministarstva tvrde da je brod otvorio vatru na dronove i uništio svih pet.Lokalni stanovnici rekli su za Suspilne da je nekoliko snažnih eksplozija potreslo priobalni grad Jevpatoriju u septembru. Eksplozije su se čule u blizini Ujutne, sela na zapadnoj periferiji grada.

U zoni eksplozija prijavljeno je da su viđena vozila hitne pomoći.

Stanovnici su takođe rekli da su se eksplozije čule u oblasti gde je bila stacionirana ruska vojna jedinica.


Ranije jutros je javljeno da su vlasti na Krimu zatvorile Krimski most za saobraćaj.

Podsećamo, i juče ujutru je ruska vojska na Krimu bila podvrgnuta napadu. U udaru krstarećim raketama na Sevastopolj oštećeni su ratni brod klase Ropuča i podmornica klase Kilo. Rusi tvrde da su tada uništena i tri bespilotna čamca koji su napali ruske brodove.Glas javnosti/RIA Novosti/Kyiv Independent

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR