Glas Javnosti

NOVI UDARAC ZA PORODICU PUTIN: Još jedna zemlja uvela sankcije ćerkama predsednika Rusije (FOTO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Švajcarska je usvojila novi paket sankcija Evropske unije protiv Rusije i Belorusije zbog vojne operacije Moskve u Ukrajini, saopštila je danas vlada, pri čemu je na listu sancionisanih dodato još 200 pojedinaca i entiteta među kojima su i dve ćerke ruskog predsednika Vladimira Putina, javlja Rojters.

- Švajcarska lista sankcija sada je u potpunosti usklađena sa sankcijana EU - navodi se u saopštenju vlade, koja je odustala od tradicionalne neutralnosti zemlje pridružujući se merama EU.

EU je u petak zvanično usvojila nove opsežne sankcije prema Rusiji, koje pored ostalog obuhvataju zabranu uvoza uglja, drveta, hemikalija i svih transakcija sa četiri ruske banke, uključujući VTB banku.


Švajcarske sankcije odstupaju od paketa EU jedino u pogledu izostavljanja zabrane drumskog i pomorskog transporta s Rusijom, uz obrazloženje da one nisu potrebne zbog geografskog položaja Švajcarske.


Foto: Printscreen

Ova alpska država je saopštila prošle nedelje da je do sada zamrzla 7,5 milijardi švajcarskih franaka (8,0 milijardi dolara) ruskih sredstava i imovine u okviru sankcija.


Mali švajcarski sused Lihtenštajn takođe je usvojio sankcije EU i objavio da je zamrznuo imovunu koja se povezuje s Rusijom u iznosu od oko 260 miliona švajcarskih franaka.

Za razliku od drugih zemalja, Švajcarska nije proterala nijednog ruskog diplomatu, dodaje britanska agencija.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR