Glas Javnosti

NOVI SKANDAL BILA GEJTSA: Morao da napusti MAJKROSOFT zbog AFERE!

Svet
Autor: Glas javnosti

Jedna od svetskih tema broj jedan je i dalje razvod bračnog para Gejts. I dok se mnogi pitaju šta je gavni razlog za krah bračne zajednice Bila i Melinde isplivala je nova afera doskorašnjeg čelnog čoveka Majkrosofta.

Članovi Upravnog odbora Majkrosofta su 2020. godine tražili da osnivač kompanije Bil Gejts napusti svoju funkciju u Odboru, zbog istrage afere koju je imao sa zaposlenom u Majkrosoftu, piše Vol Strit Džurnal, a prenosi Hafington post. 

Džurnal, citirajući izvore upoznate sa situacijom, izvestio je u nedelju da je kompanija unajmila advokatsku kancelariju koja istražuje tvrdnje, pošto je softverski inženjer 2019. napisao pismo opisujući odnos Gejtsa i žene koja je zaposlena u Majkrosoftu. Kompanija je potvrdila da je došlo do ovakve istrage, ali nisu dosad napominjali da je Gejtsu savetovano da napusti svoju funkciju u Majkrosoftu. 

yt

-Majkrosoft je upoznat sa pismom u kojem se tvrdi da je Bil Gejts pokušao da uspostavi intimni odnos sa zaposlenom u kompaniji 2000. godine. Komitet Upravnog odbora je pregledao ove optužbe, uz pomoć advokatske kancelarije i sproveo temeljnu istragu. Kroz ovaj proces Majkrosoft je pružio podršku zaposlenoj o kojoj je reč. 

Gejts je dao ostavku u Odboru u martu 2020. godine, rekavši da je "vreme da se posveti filantropiji". 

 


U izjavi za Džurnal, portparolka Gejtsa je potvrdila da je "postojala afera pre 20 godina koja se završila prijateljski", i insistirala da to nije imalo veze sa Gejtsovim povlačenjem sa funkcija. 

- Njegova odluka da se povuče nije povezana sa ovim. On već nekoliko godina želi da se više posveti filantropiji - rekla je ona. 

Sada se nagađa da to nije i jedina afera koju je Gejts imao sa ženama zaposlenim u Majkrosoftu.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR