Glas Javnosti

NOVI SEKSUALNI SKANDAL TRESE AMERIKU: Istraga pokazala da je Guverner najbogatije države PIPKAO ZAPOSLENE!

Svet
Autor: Glas javnosti

Guverner najbogatije države SAD, Njujorka, Endru Kuomo, suočava se sa optužbama za seksualno uznemiravanje radnica koje su bile zaposlene u njegovom kabinetu.

Državna tužiteljka Leticija Džejms je obelodanila rezultate istrage i potvrdila da je Kuomo "prekršio državne i savezne zakone", prenosi BBC.

Tokom prošle godine nekoliko žena je optužilo Kuoma za seksualno zlostavljanje, ali on je poricao da je ikoga neprikladno uznemiravao ili dodirivao i odbacio pozive kolega demokrata da podnese ostavku.

Izveštaj je rezultat višemesečne istrage tokom koje su istražitelji razgovarali sa gotovo 200 osoba, uključujući članove njegovog kabineta ali i žene koje su ga optužile. Pregledano je desetine hiljada dokumenata, poruka i fotografija.

- Nezavisna istraga je zaključila da je guverner Endru Kuomo seksualno zlostavljao više žena i na taj način prekršio državne i savezne zakone -  rekla je Džejms i dodala da je Kuomo "bez odobrenja i poziva pipkao i neprikladno komentarisao" žene koje su, pak, ispričale da ih je Kuomo ljubio, dodirivao uprkos protestima, a jednu je čak i naterao da mu sedne u krilo. Uz to, Kuoma optužuju da je stvorio "neprijateljsku i toksičnu radnu atmosferu".

Možemo da zaključimo da je poslovna kultura u Kuomovom okuženju bila utemeljena na strahu i na zastrašivanju, kao i da su se česta flertovanja i neprikladna komentarisanja guvernera smatrala normalnim obrascem ponašanja. Sve ovo je omogućilo da se seksualno uznemiravanje neprekidno dešava i ponavlja, zbog čega je i izostala adekvatna reakcija na ovakvo nedopustivo ponašanje guvernera Kuoma, navodi se u izveštaju koji su potpisale državne istražiteljke Džun Kim i An Klark.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR