Glas Javnosti

Novi paket sankcija za Putina: Ako ruski lider digne ruku na Ukrajinu, ovo ga čeka

Svet
Autor: Glas javnosti

Američki senatori demokrate predstaviće novi paket sankcija protiv Rusije i ruskog predsednika Vladimira Putina lično.

Sankcije mogu stupiti na snagu u slučaju eskalacije oko Ukrajine, piše list "Vašington post", pozivajući se na odgovarajuća dokumenta.

"Demokratski senatori u sredu će obelodaniti novi paket sankcija... ako ruski predsednik Vladimir Putin izvrši invaziju na Ukrajinu", piše list.

Na čelu inicijative je šef komiteta za međunarodne poslove u američkom Senatu Robert Menendez.

Kako se navodi, sankcije koje demokrate predlažu da se uvedu protiv Rusije mogu obuhvatiti visoke vojne zvaničnike i vladine službenike, uključujući ruskog predsednika Putina, a takođe bi ciljale ključne banke i sistem SVIFT.

Takođe se apeluje da se razmotre "sve raspoložive i odgovarajuće mere" za suprotstavljanje pokretanju gasovoda "Severni tok 2", precizirano je u članku.

Bela kuća podržava nacrt zakona o sankcijama protiv Rusije koje predlažu demokrate, piše američki list, pozivajući se na predstavnika Saveta za nacionalnu bezbednost SAD.

Podsetimo, ukrajinske vlasti, ali i brojni zapadni političari, u poslednje vreme često spominju mogućnost ruske ofanzive na Ukrajinu iako Moskva kategorički odbacuje sve optužbe tvrdeći da Rusija ne namerava nikoga da napadne.

BONUS VIDEO: Poznati astrolog otkriva:Nepoznata žena me je naterala da se bavim astrologijom

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR