Glas Javnosti

NOVI GAF PREDSEDNIKA AMERIKE: Bajden pomešao LIBIJU i SIRIJU tri puta u toku jednog govora!

Svet
Autor: Glas javnosti

Gafovi američkog predsednika Džozefa Bajdena postali su već, maltene, uobičajena stvar, ali su ovi poslednji, kada je čak tri puta u toku jednog govora pomešao dve države – Libiju i Siriju, prevazišli dosadašnje.

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) je, naime, govoreći na Samitu G-7 najrazvijenijih zemalja sveta u Velikoj Britaniji, o mogoćnostima saradnje SAD sa Rusijom u pružanju humanitarne pomoći zemljama pogođenim ratnim sukobima i građanskim ratom – čak tri puta pomešao  Libiju i Siriju.

 

Prvi put je Bajden omašio kada je izjavio da Amerika može da radi zajedno sa Rusijom u Libiji, zatim da je Rusija svojom intervencijom u "Siriji zagrizla više nego što može da proguta", a u tu izjavu je ponovo umetnuo Libiju, objavili su američki, a preneli svetski mediji.

"Sve dok oni nemaju mogućnost da uvedu neki red u region, to ne možete dobro učiniti bez obezbeđivanja osnovnih ekonomskih potreba ljudi. Dakle, nadam se da ćemo naći način da spasimo živote ljudi u, na primer, Libiji", rekao je, između ostalog, Bajden.

 

Bajdenovi saradnici su kasnije pokušali da isprave gaf, navodeći da je predsednik Amerike mislio da kaže "Sirija" kada je govorio "Libija".

To, međutim, nije umanjilo pravu lavinu komentara širom sveta, u kojima je, recimo, Sara Abdalah, libijska geopolitička komentatorka napisala: "Pretpostavljam da je, kada bombardujete toliko zemalja odjednom, to teško pratiti

(Glas Javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR