Glas Javnosti

NOVI DETALJI PADA KINESKOG AVIONA: Stiže KLJUČNI DOKAZ, pronađena CRNA KUTIJA

Svet
Autor: Glas javnosti

Mediji su javili da je jedna od dve crne kutije kineskog aviona koji se srušio u ponedeljak pronađena, te da je ovaj pronalazak ključan da bi se utvrdio razlog nesreće.

Pretpostavlja se da su svih 123 putnika i devet članova posade mrtvi nakon pada aviona "Čajna Istern" na jugu Kine koji se dogovdio u ponedeljak. Državna televizija javila je da su spasilačke akcije zaustavljene u sredu zbog lošeg vremena. Iako su zvaničnici rekli da je prerano reći šta je uzrokovalo nesreću, avio-kompanija "Čajna Istern Erlajns" je prizemljila svoju flotu aviona "Boing 737-800", a hiljade letova je otkazano.

Pronalazak crne kutije smatra se najavažnijim za utvrđivanje uzroka pada aviona. Liu Lusong, portparol kineske vazduhoplovne vlasti rekao je novinarima da je snimač leta MU5735 pronađen danas, 23. marta.


Poslednja avionska nesreća sa smrtnim ishodom u Kini zabeležena je 2010. godine, kada su u padu aviona prilikom sletanja na aerodrom u Jičunu zbog loše vidljivosti poginule 44 osobe, od 96 putnika koji su bili u letelici, prenose Novosti.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR