Glas Javnosti

NOVI DETALJI DRAME KOD KAPITOL HILLA: Osumnjičeni Noa Grin bio besan jer 'VLADA POKUŠAVA DA MU KONTROLIŠE UM'

Svet
Autor: Glas javnosti

Američka i svetska javnost ostali su juče u stanju šoka posle napada na Kapitol Hilu, kada se osumnjičeni Noa Grin zaleteo kolima u policajce kod Kongresa SAD u Vašingtonu.

Kao što znamo, Kapitol Hil je 6. januara bio poprište velikih nereda, kada su brojni huligani posle mitinga nekadašnjeg predsednika SAD Donalda Trampa upali u zgradu Kongresa. Tada je život izgubilo pet ljudi. 

Ponovni napad dogodio se juče, kada je Noa Grin automobilom pokosio dvojicu policajaca, a zatim je navodno izašao sa nožem, kada ga je upucao i ubio treći pripadnik organa reda. 

Jedan od povređenih policajaca Vilijam Bili Evans je nažalost, uprkos borbi lekara, podlegao povredama.

U međuvremenu su se pojavile dodatne informacije o napadaču. Naime, kako tvrde svetski mediji, 25-godišnji Noa Grin iz Virdžinije je opisivao sebe kao "vernika Farakana" i na "Fejsbuku" je govorio da vlada pokušava da mu kontroliše um.

Iako i dalje nije poznato šta je motiv napada u Vašingtonu, ali "Daily Mail" prenosi da je u objava na "Fejsbuku" koje su u međuvremenu obrisane govorio o teoriji zavere da ga FBI i CIA truju i bez dozvole pokušavaju da kontrolišu njegove misli.

Grin je takođe u objavama izražavao simpatije prema lideru pokreta "Nacija islama", Luisu Faraku, govoreći da ga je "spasio" i opisivao ga kao "Isusa, mesiju" i njegovog "duhovnog oca".

Takođe, u sredu je bio zabeležen još jedan inident, kada su kancelarije u Kapitol Hilu evakuisane zbog sumnjivog predmeta.

(Glas javnsoti/agencije)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR