Glas Javnosti

Nove mere pojačale pritisak na beloruskog predsednika: Velika Britanija uvela dodatne sankcije Belorusiji

Svet
Autor: Glas javnosti

Velika Britanija je novim zakonom koji je danas stupio na snagu uvela dodatne sankcije Belorusiji, posebno na određeni izvoz strateškog materijala i propagandu medija te zemlje, saveznice Moskve.

Nove mere će „pojačati ekonomski pritisak na (beloruskog predsednika Aleksandra) Lukašenka i njegov režim, koji aktivno olakšavaju ruske ratne napore i ignorišu teritorijalni integritet Ukrajine“, izjavio je britanski ministar spoljnih poslova Džejms Kleverli.


London zabranjuje uvoz zlata, cementa, drveta i gume iz Belorusije i zabranjuje izvoz iz Velike Britanije materijala i tehnologije koje mogu da se koriste za proizvodnju hemijskog i biološkog oružja.

Novi zakon dozvoljava Vladi da primora društvene mreže i provajdere internet usluga da iz Velike Britanije ograniče pristup beloruskim medijima, kao što je već s ruskim medijima.


Velika Britanija je ranijeuvela sankcije protiv stotinu beloruskih ličnosti i pravnih lica i zabranila izvoz nafte i naftnih derivata, određenih tehnoloških komponenti, luksuzne robe i uvoz čelika i gvožđa.

Glas javnosti/N01S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR