Glas Javnosti

NOVA BRUTALNOST POLICIJE SAD: Policajac DRŽAO KOLENO na leđima TRUDNICI u 9. mesecu trudnoće (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Buduća majka, trudnica u 9. mesecu, Deža Stolings (25) postala je još jedan je primer koliko policija u Sjedinjenim Američkim Državama ne preza od brutalnosti pogotovo prema Afroamerikancima.

Naime, Afroamerikanka koja je bi trebalo da se porodi za manje od dve nedelje, našla se u sred tuče ispred jedne pumpe u Kanzas Sitiju. Prema navodima policije, ona je uhapšena pošto je pokušala da se umeša u konflikt. Posebnu pažnju javnosti privukao je snimak hapšenja, na kome se vidi kako je policajac drži koleno na leđima Deže, iako je u devetom mesecu trudnoće.

Deža je izjavila za medije da je pretrpela jak fizički bol i da i dalje ima modricu čak i nedelju dana posle hapšenja.

Nezadovoljni građani skupili su se ispred Gradske skupštine kako bi protestovali protiv, kako kažu, još jednog primera policijske brutalnosti.

- Plačem svaki dan jer se bojim za moju bebu. Moja devojčica se još nije rodila, a već je žrtva brutalnosti policije. Pokušavam da ostanem jaka, ali znam da je moje dete borac. Ona mora da bude poslednje dete koje će biti žrtva policije Kanzas Sitija - kazala je Deža.

Mnogi građani traže da policijac koji je držao koleno na leđima trudne žene bude otpušten, ali prema saznanjima američkih medija, on i dalje obavlja svoju dužnost kao pripadnik organa reda.

Kako se navodi, Tužilaštvo istražuje predmet kako bi odlučilo da li će protiv policajca biti pokrenut postupak.

(Glas javnosti/Telegraf)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR