Glas Javnosti

NOVA AFERA TRESE RUSIJU: Šokantna sabotaža, izdaja iznutra

Svet
Autor: Glas javnosti

Ekspert otkrio plan sa kolapsom rublje Slabljenje pozicije rublje prema drugim svetskim valutama, može biti rezultat prave sabotaže pojedinih predstavnika ruskih vlasti. Vrhunac, u koji je pala nacionalna valuta Rusije, postavlja sve više pitanja ne samo među običnim ljudima, već i među predstavnicima medijske zajednice. Tako se poznati TV voditelj Vladimir Solovjev, nedavno obrušio na rukovodst

Pored toga, novinar je izrazio zbunjenost zbog povećanja kamatnih stopa, u situaciji kada se zemlja fokusira na razvoj domaće industrije.

Ogorčenje Solovjova je razumljivo. Posebno s obzirom na to, da ni povećanje kamatne stope na kredite, ni slabljenje rublje nemaju ekonomsko opravdanje. Doktor ekonomskih nauka Nikita Kričevski je o tome otvoreno govorio u eteru TV kanala „RTVI“.

Po njegovom mišljenju, ovo što se dešava je jasna potvrda zaoštravanja međuklanovske borbe koja se odvija u najvišim ešalonima vlasti. Kako Rusiju iduće godine očekuju predsednički izbori, neophodno je pripremiti se za kadrovske promene u vladi zemlje.

Ekspert smatra, da predsednica Banke Rusije, Elvira Nabiulina, već konkuriše za mesto premijera Ruske Federacije. U nastojanju da postigne ono što želi, ona ne okleva da ide na direktnu sabotažu.

foto: društvene mreže

„Zadatak je da uzdrmaju situaciju, čamac u kojem se svi nalazimo da bi došli i rekli- mi ćemo dovesti stvari u red. Sa nama će sve biti u redu, kao i onih 10 godina kada smo bili na čelu finansijske moći. To je moje lično mišljenje. Ne vidim druge razloge da rublja toliko oslabi u odnosu na dolar (dolar, inače, sam po sebi slabi)“, objašnjava Kričevski.

U pozadini snažnog kolapsa rublje, neki stručnjaci predviđaju rast cena hrane za 15-20 odsto. Sam Kričevski je mišljenja, da će granica od 100 rubalja po dolaru biti prevaziđena u vrlo bliskoj budućnosti, a u jesen i zimu Rusiju očekuje ozbiljan porast inflacije.

Webtribune.rs

Glas javnosti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR