Glas Javnosti

NOĆNI VUKOVI krenuli u "patriotsku vožnju" od Moskve do Berlina

Svet
Autor: Glas javnosti

Nekoliko stotina ruskih bajkera kluba "Noćni vukovi", lojalnih Kremlju, krenulo je danas u "patriotsku" vožnju od Moskve do Berlina, uz nadu da će do 9. maja stići u glavni grad Nemačke.

Kolona ​​na čelu sa liderom i osnivačem kluba Aleksandrom Zaldastanovim, 60-godišnjim bajkerom sa nadimkom "Hirurg", krenula je iz sedišta "Noćnih vukova" na jugoistoku Moskve. Neki su na svoje motocikle zalepili slovo "Z", simbol "ruske specijalne vojne operacije" u Ukrajini pokrenute u februaru 2022. godine.

Vožnja nazvana "Putevi pobede" nosi i slogan ruske ofanzive u Ukrajini - "Da ne izneverimo svoj narod".
 
Prema organizatorima, bajkeri planiraju 1. maja da prođu pored grada Volgograda, bivšeg Staljingrada, na Volgi, poprišta krvave bitke sovjetskih i nemačkih trupa 1942-1943, koja je označila prekretnicu Drugog svetskog rata.
 
Bajkeri će potom nastaviti put ka donjeckoj oblasti, u Donbasu, poprištu teških borbi na istoku Ukrajine, gde nameravaju da podele humanitarnu pomoć ruskim civilima i vojnicima.
 
Vođa kluba je rekao da planiraju da završe vožnju 9. maja u Berlinu, na Dan pobede u Drugom svetskom ratu.
 
Zaldastanov, koji tvrdi da je prijatelj ruskog predsednika Vladimira Putina, nalazi se pod zapadnim sankcijama zbog podrške ruskoj aneksiji Krima 2014. i ruskoj invaziji na Ukrajinu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR