Glas Javnosti

NOĆNA MORA UKRAJINSKIH TRUPA POSTAJE JOŠ VEĆA: Ruska vojska objavila slike svog najnovijeg DRONA KAMIKAZE! (FOTO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Zvanični televizijski kanal Ministarstva odbrane Rusije "TV Zvezda" prikazao je zanimljive snimke sa izložbe u Centru za kontrolu nacionalne odbrane, na kojoj se nalazi i novi dron, poznat kao Lanset-3M ili "Proizvod 52".

Lancet-3M je nova generacija lutajuće municije koja je postala noćna mora za ukrajinske trupe. Razvila ga je ruska kompanija ZALA Aero Group. Kamikaza dron luta lebdi operativne arene, locira i prati neprijatelja, "istražuje" moguće mete kako bi pomogao da se izaberu one visoke vrednosti, bira pravi tajming, pravac i ugao napada, a zatim izvodi precizan udar.

Operateri mogu čak da obustave napad u poslednjoj sekundi nakon naoružavanja drona.

Takva vrsta kontrole omogućava vojnicima da ponovo ciljaju u slučaju da se neprijatelj skloni iz vidokruga. Kako prenose ruski mediji, novi dron je težak oko 15 kilograma i krstari brzinom od oko 120 km/h.

Tvrdi se da je maksimalni domet 40 km, a ciljevi se obično lociraju izviđačkim dronom pre nego što se Lanset lansira.

Nova verzija ima niz vizuelnih promena u poređenju sa osnovnom verzijom, uključujući jedno veliko krilo u obliku slova X i mali rep u obliku slova X. Štaviše, Lancet-3M je postao sličan avionskoj municiji Hero-120 izraelske proizvodnje.


Glas javnosti/B92/Ministarstvo odbrane Rusije

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR