Glas Javnosti

NIŠTA ZA DZABE: Mask uvodi pretplatu za pristup Iks društvenoj mreži

Svet
Autor: Glas javnosti

Elon Musk je sugerisao da će svi korisnici Ks-a, koji se ranije zvao Tviter, možda morati da plate za pristup platformi.

U razgovoru sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom, milijarder je rekao da je sistem plaćanja jedini način da se suprotstavi botovima.


„Prelazimo na malu mesečnu uplatu za korišćenje sistema“, rekao je šef Tesle i SpaceIks-a.

Bi-Bi-Si se obratio Iks-u za dodatne detalje, ali još nije dobio izjavu kompanije.Nejasno je da li je ovo bio samo neobičan komentar ili signal čvršćih planova koji tek treba da budu objavljeni. G. Mask već jedno duže vreme govori da jedino rešenje za uklanjanje botova i lažnih naloga na platformi društvenih medija da naplaćuje verifikaciju.


Otkako je prošle godine preuzeo Tviter, nastojao je da podstakne korisnike da plate za poboljšanu uslugu, koja se sada zove Iks Premium.


foto:tviter

Ovo je urađeno tako što je plaćenim pretplatnicima dato više funkcija, kao što su duži postovi i povećana vidljivost na platformi.

Međutim, korisnici trenutno i dalje mogu besplatno koristiti ovu društveno mrežu.Iako postoji jasan finansijski interes da kompanija naplaćuje korisnicima, Ilon Mask je insistirao na tome da je privlačenje ljudi da plate za uslugu usmereno na borbu protiv robota.

Iks Premium trenutno košta 8 dolara (6,50 funti) mesečno u SAD. Cena se razlikuje u zavisnosti od toga u kojoj se zemlji nalazi pretplatnik.


Najbogatiji čovek na svetu rekao je da sada traži jeftinije opcije za korisnike.

„Zapravo ćemo smisliti niže cene. Tako da samo želimo da to bude samo mala suma novca“, rekao je on.

„Ovo je duža diskusija, ali po mom mišljenju, ovo je zapravo jedina odbrana od ogromnih armija botova“, dodao je Musk.

Glas javnosti 

BONUS VIDEO
POVEZANE VESTI
KOMENTAR