Glas Javnosti

NIKAD EMOTIVNIJI GOVOR KRALJICE ELIZABETE II: Božić može biti težak za one koji su izgubili voljene! (FOTO+VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Kraljica Elizabeta II uputila je danas u televizijskom obraćanju svoju najemotivniju božićnu poruku ikada odajući počast svom voljenom pokojnom suprugu princu Filipu otkrivši kako je „energija vojvode od Edinburga bila tako blistava na kraju života kao i kada ga je prvi put videla“.

Kako je navela "nedostajao je jedan poznati smeh" tokom praznične sezone ove godine. Vladarka Velike Britanije odala je javnu počast svom suprugu sa kojim je provela 73 godine u braku čime su postali bračni par sa najdužim stažom u zemlji, piše Daily mail.


Noseći broš od safira koji je nosila na svom medenom mesecu 1947. i ponovo za godišnjicu venčanja sa dijamantima, 95-godišnja šefica države takođe se obratila porodicama koje su ove godine izgubile voljene i pozabavila se krizom Covid-a.

Kraljica se dotakla svog razornog gubitka u nekoliko navrata od Filipove smrti, ali je danas dala dozvolu Bakingemskoj palati da objavi mali broj dragocenih slika princa.

Današnja poruka – emitovana u 15:00 na BBC1 i ITV – bila je daleko najintimnija do sada.

Sedela je za stolom okićenim uramljenom fotografijom sa suprugom koja je nastala 2007. kada su obeležavali 60. godišnjicu braka, a sa nacijom je razgovarala iz Bele sobe u zamku Vindzor.

Takođe je lepo govorila i o svom najstarijem sinu Čarlsu i njegovoj supruzi Kamili, kao i o Vilijamu i Kejt, i pohvalila njihovo zalaganje za klimatski aktivizam. U govoru je pomenuta i nedavno rođena  Lilibet Dajana, Harijeva i Meganina ćerka, kao jedno od četvoro praunučadi rođenih ove godine.

Tokom devetominutnog emitovanja božićnog govora nije pomenula sina Endrua, Harija i Megan, koji su se povukli sa kraljevskih dužnosti u vreme kada se Vindzor suočavao sa najtežom krizom od verovatno 1990-ih.

- Iako je to vreme velike sreće i raspoloženja za mnoge, Božić može biti težak za one koji su izgubili voljene, rekla je kraljica: 
- Ove godine, posebno, razumem zašto, rekla je Elizabeta II.

Kraljica je stavila I broš - safirnu hrizantemu na njenu božićnu crvenu haljinu, kreaciju Anđele Keli, i dodala: 
 -Njegov osećaj, intelektualna radoznalost i sposobnost da istisne zabavu iz bilo koje situacije bili su nezaustavljivi.

Povodom današnjeg praznika takođe su se oglasili i princ Vilijam i Kejt Midlton saopštenjem u kojem kažu da će ove godine Božić za mnoge biti drugačiji nego što su planirali. 

-Za one koje su izolovani i odvojeni od svojih najmilijih, a kojima je pomoć najpotrebnija - mislimo na vas, naveli su vojvoda i vojvotkinja od Kembridža.

BONUS VIDEO: Vesna Rivas ispričala psihoterapeutu šokantne detalje o svom životu...

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR