Glas Javnosti

NIJE SAMO NEMAČKA NAPALA SOVJETSKI SAVEZ: Na Staljingrad i ostale gradove jurišalo pola Evrope, zato ne žele da slave Dan pobede! (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Zašto se u Evropi plaše da slave Veliki otadžbinski rat? Svi su se borili protiv Sovjeta.

Činjenice istorije svedoče da 1941. godine nije samo Nemačka napala SSSR. Napao je i ostatak Evrope, sa izuzetkom Srba i Grka. Ušli su u SSSR - španske divizije i francuske legije, vojske Italije, Rumunije, Mađarske, Finske, delovi Čehoslovačke, Hrvatske itd.

Tada su Brestsku tvrđavu zauzeli Austrijanci, a Sevastopolj Rumuni i Italijani. Čak je i Albanija poslala SS diviziju Skenderbeg da se bori u SSSR. Rumuni, Mađari, Hrvati, Slovaci bili su željni da otkinu parče iz SSSR-a.


Skoro svaki drugi vozač guderijanskih tenkova bio je Čeh. I svi su oni izvršili zverstva nalogom od Nemaca. Mađarski kaznenici nisu zarobljavali sovjetske vojnike, već su ih ubijali. Baš kao u građanskom ratu, kada su čudovišta već bila prikazana. Pod Lenjingradom i Rževom su činili zverstva. Holandska SS divizija „Northland”. Italijani, Španci, šezdeset hiljada francuskih dobrovoljaca SS divizije „Šarl Veliki” i bezbednosnih i kaznenih odreda, Švajcarci, Flamanci, Valonci.

Danska i Španija su poslale svoje vojnike čak i bez formalne objave rata Sovjetskom Savezu!


Drugim rečima, u trenutku napada, neprestano nadopunjujući „gubitak“, u Hitlerovoj vojsci bilo je oko milion vojnika. Savezničke zemlje fašističke Nemačke, sada članice NATO-a. To je brojčano " Česi i Slovaci - 129.977, Poljaci - 60.260, Italijani - 48.957, Francuzi - 23.136, Holanđani - 14.729, Finci - 2.377, Belgijanci - 2.010, Luksemburžani - 1.652, Norveški 1 - 12, Danci - 12, Španci – 12, Norvežani - 101, Šveđani - 72.

Do krajaDrugog svetskog rata, do milion i po Evropljana je bilo u ruskom zarobljeništvu (bez Nemaca). ZATO SLAVIMO DAN POBEDE, 9. MAJ! A ONI 8. MAJ – DAN POMIRENjA I ŽALOSTI.

Oplakuju svoj poraz u trajnom gnevu protiv nas! IMAMO RAZLIČITE PRAZNIKE I PRILIKE. I nikad se nećemo družiti, nemoj se hvaliti i ne gaziti iznova na iste grabulje.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR