Glas Javnosti

NIJE ROBIN HUD: Kako "El Čapo" i narko-kartel "pomaže siromašnima" u borbi sa koronom?

Svet
Autor:

Članovi jednog od najvećih meksičkog kartela - Sinaloa, koji se bavi švercom heroina i oružja, snabdevaju najsiromašnije građane hranom i tvrde da su sada "potrebniji ljudima više nego ikada, jer im vlada ne pomaže uopšte".

U halama u kojima su pakovali drogu i oružje sada pakuju tunjevinu, pirinač i toalet papir za siromašne. Meksiko je jedna od zemalja sa najvećim brojem zaraženih korona virusom u Latinskoj Americi, u kojoj su meseci u karantinu uticali na to da mnogi ljudi ostanu bez posla.

- Sada smo potrebni ljudima više nego ikada, jer im vlada ne pomaže uopšte. Isporučujemo im hranu u sela, za sve ljude koji nemaju dovoljno novca da izdržavaju sebe -rekao je neimenovani član kartela.

Paketi u koje se roba pakuje imaju nalepnicu na kojoj pise "El Čapo", po poznatom narko-bosu Hoakina Gusmanu, koji je u SAD osuđen na doživotnu kaznu zatvora.

Ekspert za bezbednost Hernardo Rodriges kaže da narko-karteli nisu "Robin Hudovi", već da to rade da bi imali socijalni štit, odnosno zaštitu od policije.

(Izvor: BBC)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR