Glas Javnosti

NIJE NAM PUTIN KRIV ŠTO PROPADAMO! Bivši Trampov savetnik otkrio pukotinu u američkom sistemu: Dug je VAN KONTROLE

Svet
Autor: Glas javnosti

Američki politikolog i nekadašnji savetnik bivšeg predsednika Donalda Trampa Stiven Mur, izjavio je da "vlada van kontrole i dug van kontrole" Sjedinjene Države vode do propasti.

- Bolje da se pazimo - upozorio je Mur, koji je savetovao Trampovu administraciju o njenim istorijskim smanjenjem poreza, tokom gostovanja na televiziji Njuzmaks.

- Kada sam prvi put došao u Vašington 1985. godine, budžet je bio 1 trilion dolara. Sada je 6 triliona dolara. Državni dug je u to vreme bio nešto više od jednog triliona dolara. Sada je 30 triliona dolara, a da niko nije ni trepnuo zbog toga - rekao je Mur. 


Mur je takođe naveo da je nekontrolisana potršnja dovodi do rekordne inflacije, koja je u martu dostigla 8,5% a da obe velike partije SAD "izgleda da ne žele ništa da urade po tom pitanju".

- Ako se pitate zašto danas imamo inflaciju od 8,5 odsto, to je vrlo jednostavno. Potrošili smo 3 triliona dolara koje nismo imali, pozajmili, potrošili i odštampali - naveo je Mur.


- Za to nisu krivi ni ruski predsednik Vladimir Putin, ni Donald Tramp. To nije privremeno i nije prolazno. Ovo je rezultat vlade koja je van kontrole - rekao je Mur, pišu Novosti.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR