Glas Javnosti

NI KORONA IM NE MOŽE NIŠTA: Vojna PARADA na CRVENOM TRGU u moskvi 9.MAJA!

Svet
Autor: Glas javnosti

Ni pandemija koronavirusa ne može da zaustavi tradicionalnu vojnu paradu na Crvenom trgu u Moskvi.

U vojnoj paradi, koja će se održati na Crvenom trgu u Moskvi u čast 76. godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu, učestvovaće više od 12.500 ljudi, izjavio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu.
 
-Na Paradi pobede u Moskvi 9. maja planirano je angažovanje više od 12.500 ljudi, više od 190 jedinica naoružanja i vojne tehnike i 76 letelica, rekao je Šojgu na zasedanju kolegijuma Ministarstva odbrane Rusije.

Prema rečima ministra, u sastav mehanizovanog konvoja uključeno je 35 novih i modernizovanih uzoraka vojne opreme.

On je napomenuo, da je zahvaljujući blagovremeno preduzetim merama, sprečeno širenje virusa korona među vojnicima koji učestvuju u svečanosti.

wikipedia

-To je u velikoj meri bilo olakšano poštovanjem zahteva, da samo oni koji su vakcinisani i imaju antitela na kovid mogu da učestvuju u pripremi, izjavio je ruski ministar.

Priprema Parade pobede na Crvenom trgu u čast 76. godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu, prema oceni ministra „u punom je jeku“.

Svečane manifestacije biće održane u 377 gradova i mesta, a vojne parade će biti organizovane u 28 ruskih gradova, rekao je ministar odbrane.

-Pored Moskve vojne parade će biti održane i u još 27 gradova Rusije. Učestvovaće više od 47.000 ljudi, oko 1.600 jedinica vojne tehnike i više od 200 aviona, rekao je Šojgu.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR