Glas Javnosti

NEZAPAMĆENI ZLOČIN: Otac MONSTRUM zapalio ćerke i NJIHOVU DECU jer su se UDALE protiv njegove volje!

Svet
Autor: Glas javnosti

Manzur Husein iz Pakistana, osumnjičen je da je ubio svoje dve ćerke i njihovo četvoro dece zapalivši njihovu kuću jer se jedna od ćerki udala protiv njegove volje.

 Policija traga za njim nakon što je navodno zapalio kuću koju su sestre Fauzija Bibi i Кuršid Maj delile u jednom selu u centralnom Pakistanu. Kuršidin suprug je takođe poginuo u požaru, prenosi Si-En-En.

Fauzija se udala za Mehbuba Ahmada iz ljubavi pre nešto manje od dve godine protiv volje njenog oca koji joj je ugovorio brak sa drugim muškarcem.

Fauzijin suprug Ahmad rekao je policiji da nije bio kod kuće u vreme požara i da je zatekao kuću u plamenu kada se rano ujutro vratio sa posla, prema njegovoj izjavi policajcima.

Husein se nakon počinjenog zločina nalazi u bekstvu.

Njegova kćerka Fauzia, njen četvoromesečni sin, druga ćerka Kuršid, njen suprug i njihovo troje dece - od dve, šest i 13 godina, stradali su u požaru. Jedini preživeli član porodice, Fauzijin suprug Ahmad, podneo je prijavu protiv tasta i njegovog sina Sabira Huseina.

Ahmad kaže da je izbegao "ubistvo iz časti" jer je bio na poslovnom putu u vreme tragedije, preneli su lokalni mediji. On je rekao policiji kako je video da otac i sin beže nakon incidenta, prenosi "Independent".

- Bio sam poslovno u Multanu. Kada sam se vratio i bio u blizini kuće, vidio sam da gori. Manzur Husein i Sabir Husein bežali su sa lica mesta - rekao je Ahmad policiji.

Policajac Abdul Majed rekao je da je incident rezultat "rivalstva između dve porodice zbog braka".

Policija je rekla da su vatrogasci izvukli sedam tela iz kuće i poslali ih na obdukciju.

Ubistva iz časti su česta u nekim zemljama južne Azije gde se porodicama upravlja kroz rigidne patrijarhalne norme koje se prenose generacijama, a žene se obeshrabruju da biraju svoje životne partnere.

Pakistan svake godine ima oko 1.000 slučajeva ubistva iz časti, prema podacima grupa za ljudska prava.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR