Glas Javnosti

NEZAPAMĆENI LANČANI UDES U KINI: Magla se naglo spustila, slaba vidljivost izazvala sudare čak 200 VOZILA! (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Jedna osoba je poginula tokom lančanog udesa na autoputu u kom je učestvovalo oko 200 vozila, u gradu Džengdžou u centralnoj Kini, izvestila je državna televizija CCTV

Snimci iz vazduha pokazuju putničke automobile, kombije i kamione nagomilane na jednom delu autoputa u gustoj magli.

Drugi viralni video snimci objavljeni na mreži pokazuju oštećena vozila koja su se zabila u druga.

Do nesreće je došlo zbog slabe vidljivosti iz magle, prenose državni mediji.

„U sredu ujutru došlo je do iznenadnog spuštanja magle na mostu preko Žute reke u Džengdžouu, što je izazvalo saobraćajnu nesreću u kojoj je učestvovalo više vozila“, citirala je CCTV vlasti Džengdžoua, dodajući da je jedna osoba smrtno stradala,

Mnogi od povređenih ostali su zarobljeni u svojim vozilima, a vatrogasna služba je u pomoć poslala 11 vatrogasnih vozila i 66 spasilaca, javili su državni mediji.

"Ovo je prestrašno. Puno je ljudi ovde, mislim da ne možemo da siđemo sa mosta", rekla je jedna osoba koja se našla u vozilu, u jednom video klipu.

Vidljivost je u sredu ujutru u mnogim oblastima bila manja od 500 metara, a ponekad i do 200 metara, saopštila je meteorološka služba.

Saobraćajne nesreće su uobičajene u Kini zbog nedostatka strogih bezbednosnih kontrola. U septembru je 27 putnika poginulo pošto se autobus koji ih je prevozio do karantinskih objekata COVID-19 u provinciji Guidžou prevrnuo na autoputu.


Glas javnosti//channelnewsasia.com

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR