Glas Javnosti

NEVIĐEN INCIDENT! Tesla bez vozača udario u privatni avion vredan skoro dva miliona evra (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Tesla Model Y u kojem nije bilo nikoga, naleteo je na privatni avion vredan oko 1,8 miliona evra nakon što je vlasnik automobila aktivirao funkciju automatskog pozivanja.

Na video snimku objavljenom na društvenoj mreži Redit vidi se kako se električni automobil približava avionu "Cirrus Vision" dugom 9,4 metra, dolazi u kontakt sa repom aviona i okreće letelicu.

Video-snimak je objavio učesnik događaja "Cirrus" koji se održava na aerodromu Felts Fild u Vašingtonu, SAD.

"I ja vozim Tesla Model Y – ali nisam jadna duša (sa lošim sposobnostima donošenja odluka) koja je prizvala svoju Teslu oko nekoliko skupih letelica – samo da bi udarila u najskuplju (3.500.000 dolara)", napisao je korisnik Redita koji je objavio video, prenosi Euronews Next.

Euronews Next nije mogao da potvrdi katalošku cenu aviona, ali izveštaji sugerišu da osnovna verzija "Cirrus Vision" letelica od oko 1,8 miliona evra pa naviše.

Funkcija "Smart Summon" ("pametno pozivanje"), za koju se smatra da je odgovorna za nesreću, omogućava Tesla električnim automobilima da se sami odvezu do lokacije u blizini, koristeći GPS poziciju vlasnika za navigaciju.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR