Glas Javnosti
posta

NEVIĐENI INCIDENT U GRČKOJ: Pred kamerama PALA SA POLICE ukradena PIKASOVA SLIKA vredna 16,5 MILIONA EVRA! (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Slika "Ženska glava" čuvenog španskog slikara Pabla Pikasa, koja je pre više od devet godina ukradena iz Nacionalne galerije u Atini, pronađena je, saopštila je grčka policija.

Kako je saopštila policija pored ove Pikasove slike pronađeno je i oštećeno delo iz 1905. godine holandskog slikara Pita Mondrijana.

Iako je samo otkriće skupocene slike vredne 16,5 miliona evra bilo vest dana u Grčkoj, to nije prošlo bez malera o kome pišu svi grčki mediji.

Kad je policija pronašla dva vredna ukradena umetnička dela Pikasa i Montrijana dogodio se neočekivani incident, pala je Pikasova slika.

Naime, pre obraćanja ministarke kulture i polcije kao je 49-godišnji osumnjičeni skrivao sliku posle "pljačke veka" dve slike stavljene su bile na manju policu kako bi fotoreporteri mogli da ih slikaju, a kamermani snime. Dok su beležili kadrove skupocena Pikasova slika je pala sa police.

 

Slika jednostavno nije bila postavljena pravilo, a muškarac je sliku podigao kao da se ništa nije dogodilo, kao da je u pitanju dečiji crtež.

Naime, grčka policija pronašla je juče sliku "Ženska glava" čuvenog španskog slikara Pabla Pikasa, koja je pre više od devet godina ukradena iz Nacionalne galerije u Atini. Kako je saopštila policija pored ove Pikasove slike pronađeno je i oštećeno delo iz 1905. godine holandskog slikara Pita Mondrijana.

 

Za krađu je osumnjičen 49-godišnjak.

Ministarstvo kulture u Atini potvrdilo je da su te slike pronađene.

Policija je nastavila istragu februaru, budući da su stručnjaci verovali da se Pikasova slika "Ženska glava" nikada nije pojavila na crnom tržištu i da nikada nije odneta iz Grčke. Pikaso je ovu sliku, na kojoj se nalazi žena u njegovom prepoznatljivom kubističkom stilu, lično poklonio Nacionalnoj galeriji u Grčkoj 1949. godine.

On je rekao da poklon, koji je naslikao deceniju ranije, je nagrada za otpor Grčke protiv nacista tokom Drugoga svetskog rata.

(Glas javnosti) 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR