Glas Javnosti
posta

NEVEROVATNE SCENE U NJUJORKU! Koze pasu na Menhetnu! (FOTO+VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Neverovatni prizori u Njujorku!

Pomalo nesvakidašnjoj sceni Njujorčani svedoče ovih dana - dvadesetak koza sa farme iz ruralnog područja države Njujork stiglo je na Menhetn u park Riversajd kako bi pomogle u borbi protiv invazivnog korova koji ga je zahvatio.
Koze uživaju u gradskoj šetnji tokom koje brste invazivni korov.

Ljudi su se skupili uz ogradu parka i izvadili mobilne telefone kako bi zabeležili nesvakidašnji događaj "Running of the Goats" (Trčanje koza) koji obeležava početak njihove misije - uništenje korova.

"Brste japanski dvornik, trajnu zeljastu biljku kojoj je prirodno stanište istočna Azija, slade se otrovnim bršljanom i božikovinom, a nije im mrska ni ruža multiflora", kazao je Den Gerodnik, upravnik parka.

"Za njih je ovo prava fešta, mogu da jedu do mile volje. Zdravo za koze i dobro za okolinu", dodaje Gerodnik, objašnjavajući da više ne moraju da koriste hemijska sredstva kako bi uništili korov.

Vlasnik farme dodaje, pak, kako će koze, uz to, neutralizovati i semenje pa se korov neće "uhvatiti" sledeće godine.

Od 24 koze njih pet, Baklis, Čalupa, Malemar, gospođa Bo Pip i Skitls, ostaće da brste korov u parku do kraja avgusta, a građani mogu da glasaju koja će od njih biti proglašena za "najbolju svih vremena". Krajem leta biće proglašena pobednica.

(Glas javnosti/Jutarnji list)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR