Glas Javnosti
posta

NEVAKCINISANI IZLAZE IZ KUĆE SAMO UZ POSEBAN RAZLOG?! Austrija na pomolu najstrožih mera za antivaksere

Svet
Autor: Glas javnosti

Austrija sve bliže pravoj diskriminaciji za nevakcinisane. Od 1. novembra u ovoj zemlji zaposleni moći da dođu na posao samo ako su vakcinisani, ako su preboleli koronu ili su PCR testirani.

Nevakcinisane osobe u Austriji bi mogle da se suoče sa novim restriktivnim merama ukoliko broj obolelih nastavi da raste, izjavio je kancelar Aleksander Šalenberg.

Novi austrijski kancelar Aleksander Šalenberg i ministar zdravlja Volfgang Mukštajn sazvali su konferenciju za novinare u sedištu vlade u Beču na kojoj su nakon dogovora s čelnicima devet austrijskih pokrajina predstavili novo pooštrenje mera zaštite od koronavirusa, koje se odnosi, kako su istakli, samo na nevakcinisane Austrijance.

"Dogovorili smo jednoglasno da u postojeći korona plan (sa tri nivoa) mera zaštite od pandemije koronavirusa uvedemo još dva dodatna nivoa", rekao je Šalenberg. "Pandemija još nije vidljiva u retrovizoru, iako raspolažemo s dovoljno vakcina", istakao je, dodavši: "Bez ikakve potrebe našli smo se četvrtom talasu nevakcinisanih."

Ova informacija pojavila se nakon sastanka u petak uveče između Šalenberga i visokih državnih zvaničnika, koji su razgovarali o odgovoru na brzo povećanje broja obolelih, preneo je AP.

On je rekao da ukoliko broj kovid pacijenata na intenzivnoj nezi dostigne 500, ili 25 odsto ukupnog kapaciteta zemlje, ulasci u restorane, hotele, biće ograničen samo na vakcinisane ili oporavljene od kovida.

Ukoliko brojka dostigne 600, odnosno, ukoliko se popuni trećina odeljenja intenzivne nege u zemlji, vlada planira da uvede restriktivne mere za nevakcinisane.

U tom slučaju oni bi mogli da napuste domove samo ako imaju poseban razlog.

Trenutno u Austriji na jedinicama intenzivne nege ima 220 pacijenata.

Austrija je dosad revakcinisala 62,2 odsto građana, a 65,4 je primilo bar jednu dozu vakcine.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR