Glas Javnosti

Netflix zapošljava i nudi platu do 385.000 dolara

Svet
Autor: Glas javnosti

Netflix želi da angažuje stjuardesu za jedan od svojih privatnih aviona, a uspešni kandidat može zaraditi čak 385.000 dolara godišnje. O čemu je tačno reč?

Naime, gigant iz oblasti striminga kaže da traži kandidate sa “nezavisnim rasuđivanjem, diskrecijom i izvanrednim veštinama u pružanju usluga korisnicima”.

Takođe, trebalo bi da kandidati budu u stanju da “posluju uz malo usmeravanja i sa mnogo samomotivacije”, piše BBC.

Prošle godine, Netflix je ukinuo stotine poslova nakon pada broja pretplatnika.

Kompanija je takođe rekla da određuje platu zaposlenog uzimajući u obzir “faktore kompenzacije”, kao što su njihovo poreklo, iskustvo i veštine. Pozicija je predviđena za San Hose, Kaliforniju, a zahteva putovanje u SAD i van njih.


“Netflix Aviation odeljenje pruža izuzetan, bezbedan, poverljiv vazdušni prevoz”, rečeno je. Dalje se dodaje da tim “pomaže kompaniji da efikasnije i efektivnije stigne do sveta, kako bi mogla da nastavi da širi radost globalno”.

Dužnosti stjuardese koja leti avionom Super Midsize, između ostalog, tiču se ispitivanja opreme za hitne slučajeve, zatim, moraće da bude u stanju da podigne predmete teške do 13,6 kg prilikom utovara i skladištenja.

Prosečna plata stjuardesa u SAD je nešto više od 62.000 dolara godišnje, prema američkom Birou za statistiku rada. Kada ga je BBC kontaktirao, portparol Netflix-a je rekao da kompanija “neće komentarisati” detalje o tome kako izračunava platu za stjuardese, a u četvrtak bi trebalo da objavi svoju zaradu za poslednja tri meseca 2022 godine.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR