Glas Javnosti

NETFLIKS OTPUŠTA RADNIKE: Američka industrija zabave u velikom problemu

Svet
Autor: Glas javnosti

Kompanija Netfliks (Netflix) objavila je da će otpustiti još 300 radnika, uglavnom u SAD, zbog smanjenja broja pretplata i porasta konkurencije.

Ovo otpuštanje od oko 4% radne snage kompanije za striming filmova dolazi nakon što je u aprilu prijavila prvi gubitak pretplatnika nakon više od decenije i u maju već otpustila 150 službenika, prenosi BBC.
- Dok nastavljamo da intenzivno ulažemo u posao, morali smo da povučemo ovaj potez kako bi naši troškovi bili u skladu sa usporenim rastom - saopštila je kompanija.


Netfliks ima 220 miliona pretplatnika širom sveta i ostaje lider na polju striming servisa, ali se suočava sa žestokom konkurencijom kompanija poput Dizni plus (Disney Plus) i Amazon Prajm Video (Prime).
Kompanija je objavila poskupljenja svojih usluga u SAD, Velikoj Britaniji i drugim zemljama, što je uticalo na pad broja pretplatnika. Netfliks je saopštio da očekuje da će u narednim mesecima izgubiti još dva miliona pretplatnika.
Jedan od izvršnih direktora kompanije Ted Sarandos izjavio je da se pregovara sa kompanijama sa ciljem da novim dogovorima o reklamiranju Netfliks postane pristupačniji korisnicima kojima je sadašnja pretplata skupa.
- Ne ubacujemo reklame na Netfliks. Samo dodajemo tu opciju za ljude koji kažu - hej, želim nižu cenu pretplate i gledaću reklame - poručio je Sarandos.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR