Glas Javnosti

NESTAO JEDAN PUTNIK IZ AUTOBUSA SMRTI U BUGARSKOJ?! Istraga i svedočenja se ne poklapaju

Svet
Autor: Glas javnosti

U autobusu koji se zapalio u Bugarskoj su bile 52 osobe, a pronađeno je 44 tela. Sedmoro je u bolnici, pa se postavlja pitanje gde je osmi putnik.

Sika Mileva, portparolka glavnog tužioca Bugarske, na konferenciji za novinare koji je održala sa zamenikom javnog tužioca Bugarske Borislavom Sarafovim, danas je rekla da su na mestu nesreće severnomakedonskog autobusa pronađena 44 tela.
Kako je istakla, Mileva je razgovarala sa preživelim muškarcem, koji joj je rekao da je razbio staklo i iz autobusa spasio osam ljudi, a ne sedam, kako je prvobitno navedeno.

- Pronašli smo 44 tela, a on kategorički tvrdi da je spaseno osam ljudi. Rekla sam mu da ih je sedmoro u bolnici. A on je rekao ne, spasili smo osmoro ljudi - naglasila je Mileva, prenosi Telma.mk. 

Prema podacima koje imaju u autobusu je bilo 52 ljudi. U bolnici se nalazi sedam - četvorica muškaraca i tri žene, a kako je pronađeno 44 tela postavlja se pitanje šta je sa još jednom osobom.

"Ostaje velika zagonetka - gde je osma osoba? Radimo na toj verziji, ne želimo da širimo dezinformacije, možda se radi o lošem sećanju svedoka", rekla je Mileva.

Kako je dodala, svedoka su potom ispitivali istražitelji u prisustvu prevodioca i on je ponovo kategorički tvrdio da je spaseno osam ljudi. 

"Bila sam na licu mesta i videla ugljenisane leševe, prizor je bio užasan. Situacija je bila još teža kada smo zajedno sa glavnim tužiocem Severne Makedonije i tužiocem za organizovani kriminal i korupciju posetili bolnicu Pirogov gde su smešteni povređeni. Bili su u dobrom fizičkom stanju, ali su psihički u veoma teškom. Svi su bili u odvojenim sobama i o njima brinu najbolji lekari u zemlji", navela je Mileva.

Zamenik javnog tužioca Bugarske Borislav Sarafov potvrdio je da su na licu mesta pronađena 44 tela. Kako je naveo, žrtve su preminule od gušenja.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR