Glas Javnosti

NEPRIHVATLJIVO POREĐENJE PUTINA SA HAMASOM: Reagovanje na Bajdenovu izjavu

Svet
Autor: Glas javnosti

Ko će predstavljati Rusiju na mirovnom samitu o palestinskom sukobu u Kairu?

Kremlj je saopštio da je neprihvatljivo upoređivanje ruskog predsednika Vladimira Putina sa palestinskom militantnom grupom Hamas, u izjavi američkog predsednika Džozefa Bajdena.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je novinarima da će pretnja ruskim građanima eksponencijalno rasti kada Izrael započne očekivanu kopnenu operaciju u pokušaju da izbaci Hamas iz Gaze.

Peskov je odbio da kaže ko će predstavljati Rusiju na mirovnom samitu o palestinskom sukobu u Kairu u subotu, navodeći da je to pitanje za Ministarstvo spoljnih poslova, preneo je Guardian.

Rusija i SAD ne razgovaraju o situaciji na Bliskom istoku u bilateralnim formatima, rekao je Peskov, javile su RIA Novosti.

- Kontakti se, naravno, odvijaju u okviru Saveta bezbednosti, ali nije bilo čisto bilateralnih - rekao je Peskov odgovarajući na pitanje novinara da li je bilo kontakata između Moskve i Vašingtona o situaciji na Bliskom istoku.

Podsetimo, Bajden je u obraćanju naciji u četvrtak rekao da "Hamas i Putin predstavljaju različite pretnje, ali imaju jednu stvar koja im je zajednička – žele da u potpunosti unište demokratiju u susedstvu", preneo je Glas Amerike.

Glas javnosti/K01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR