Glas Javnosti

NEOČEKIVANI POTEZ ZELENSKOG: Ohladili smo se od NATO-a! Za žrtve je KRIV ZAPAD, Alijansa se PLAŠI Rusije!

Svet
Autor: Glas javnosti

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je da postoji šansa da se pronađe kompromis po pitanju sudbine Krima i Donbasa, kao i da je Kijev izgubio interesovanje za ulazak u NATO.

- Mislim da možemo da razgovaramo o pitanjima koja se tiču privremeno okupiranih teritorija i nepriznatih republika, koje niko nije priznao osim Rusije, ovih pseudo-republika. Možemo pronaći kompromis o daljoj sudbini ovih teritorija - rekao je prvi čovek Ukrajine, a preneo Sputnjik.

On je rekao da se može razgovarati o tome da se nađe kompromis i da mu je važno da shvati kako će ljudi na ovim teritorijama živeti, odnosno ko želi da bude deo Ukrajine i ko u Ukrajini želi da ih prihvati.


- Pitanje je komplikovanije od samog njihovog priznanja. Ovo je još jedan ultimatum, a mi nismo spremni za ultimatume - napomenuo je Zelenski.

On je još naglasio da je potrebno da ruski predsednik počne da razgovara i stupi u dijalog, umesto da „živi u informacionom mehuru bez kiseonika, jer, tamo se nalazi“.

Zelenski je još rekao da je Kijev izgubio interesovanje po pitanju ulaska u NATO.


- Što se tiče NATO-a, odavno sam se ohladio po tom pitanju nakon što smo shvatili da NATO nije spreman da prihvati Ukrajinu. Alijansa se plaši kontradiktornih stvari i konfrontacije sa Ruskom Federacijom.

Takođe je izjavio da Ukrajina neće moliti NATO na kolenima ni za šta, dok za ljudske žrtve u Ukrajini okivljuje Zapad, za koji kaže da odbija da zatvori nebo i obezbedi avione.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR