Glas Javnosti

Neobično iskustvo u noćnoj vožnji Milanom: Taksimetar počeo sa 7.70 evra

Svet
Autor: Glas javnosti

Rezultat je bio, skoro 10 evra skuplja vožnja od prvobitno rečene cene

Uobičajene "krađe" koje pogađaju turiste nisu retkost, pa važi nezvanično pravilo da se pre kupovine ili odlučivanja o usluzi prvo treba pitati. Ipak, čak i uz poštovanje tog pravila, možete postati žrtva prevare, kao što svedoči priča naše čitateljke koja je nedavno posetila Milano. Prema njenom svedočenju, taksista joj je prvobitno izneo cenu vožnje, da bi zatim usred vožnje saopštio da mu se taksimetar "pokvario" i da mora da ga resetuje. Rezultat? Gotovo 10 evra skuplja vožnja.


Devojka i njene prijateljice stigle su u "grad mode" oko ponoći, zbog čega su bile primorane da naruče taksi. Kako ih je bilo pet, morale su se podeliti u dva taksija. Ova neprijatna situacija ukazuje na izazove s kojima se turisti suočavaju u ovoj popularnoj destinaciji, podsećajući nas da budemo dodatno oprezni tokom putovanja.

Prijateljica koja je bila u prvom taksiju nam je saopštila da je pitala vozača koliko će koštati vožnja, a on joj je odgovorio da će cena biti između 18 i 20 evra, iako je početna cena noćne vožnje iznosila 7.70 evra. Nažalost, nemamo informacije o tačnoj kilometraži, ali vožnja je trajala otprilike 10-15 minuta, prema rečima devojke koja je podelila svoje iskustvo.

"Ta ista cena je ponovljena i nama", kaže devojka. Zamolile su taksistu da prati drugi taksi u koji su ušle njihove prijateljice, jer su one bile upućene u destinaciju. Međutim, taksista je vozio znatno sporije i ubrzo su izgubili drugi taksi iz vida.


Kako navodi, problem se javio na pola puta do apartmana, što će ih na kraju koštati gotovo 10 evra više od prvobitno dogovorene cene. Ovo iskustvo ukazuje na izazove s kojima se turisti mogu suočiti tokom vožnje taksijem i podseća nas da budemo dodatno oprezni prilikom planiranja putovanja.

- Inače, iako nas je iznenadila startna cena, taksimetar se jako sporo pomera, recimo za pet do 10 centi, pa nas je to primirilo. Na skoro 15-16 evra, taksista je rekao da mu se pokvario taksimetar i pitao je da li može da ga resetuje. Rekle smo mu da može, iako smo u tom momentu znale da želi da nas prevari - priča devojka i dodaje da im je vožnja na kraju naplaćena 25 evra.

- Kada smo stigle na lokaciju, drugarice su nam rekle da su one vožnju platile 17.60 evra, tada smo znale da smo definitivno pokradene - zaključuje devojka, čije je ime poznato redakciji Telegraf Biznisa.

Prema podacima introducingmilan minimalna cena noćne vožnje počinje od 6.20 evra, dok je cena po kilometru 1.12 evra.

Kada taksimetar dostigne 13.25 evra, cena po kilometru postaje skuplja i košta 1.50 evra.

Glas javnosti/T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR