Glas Javnosti

UZNEMIRUJUĆ SNIMAK! AMERIČKA POLICIJA IZREŠETALA NENAORUŽANOG AFROAMERIKANCA!

Svet
Autor: Glas javnosti

Amerika ponovo šalje "ružnu" sliku u svet. Opet se dešava incident gde je žrtva Afroamerikanac. On je hospitalizovan, u teškom je stanju, nakon što je na njega pucala policija američke države Vinskonsin.

On je primljen u bolnicu sa više prostrelnih rana, a odmah nakon incidenta počelo je okupljanje građana koji su na licu mesta demonstrirali zbog ranjavanja Afroamerikanca.

Pucnjava se dogodila oko 17 časova po lokalnom vremenu u gradu Kenoša. Policajci su bili pozvani da intervenišu u onome što je okarakterisano kao porodična svađa.

Ono što je za sada zvanično saopšteno je samo da je žrtva odmah odvezena u bolnicu, prenosi Rojters. Nikakvog drugog objašnjenja od strane policije nema, tako da nije poznato kako je i zašto došlo do pucanja u Afroamerikanca koji se sada bori za život. Navodi se samo da će incident biti sitražen.

Međutim, društvenim mrežama kruži video snimak na kom se vidi muškarac, koji u pratnji policije prilazi policijskom automobilu, ali biva upucan u trenutku kada otvara vrata automobila.

Takođe, pucnjava se čula i kada su se na licu mesta okupili građani, u znak protesta zbog policijske brutalnosti, preneli su američki mediji.

Podsetimo, širom Amerike i dalje traju protesti zbog nasile smrti Afroamerikanca Džordža Flojda, koji je preminuo tokom hapšenja. Takođe, pucnjava se čula i kada su se na licu mesta okupili građani, u znak protesta zbog policijske brutalnosti, preneli su američki mediji.

Raša tudej navodi da je u okrugu u kom je ubijen Afroamerikanac proglašeno stanje "hitne intervencije policije".
Podsetimo, širom Amerike i dalje traju protesti zbog nasile smrti Afroamerikanca Džordža Flojda, koji je preminuo tokom hapšenja.

(Glas javnosti/B92)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR