Glas Javnosti

NEMCI DONELI VAŽNU ODLUKU ZA ŠTEDNJU STRUJE : Ovako će uštedeti u stambenim zgradama

Svet
Autor: Glas javnosti

U svetlu visokih cena energije, najveća nemačka grupacija u oblasti stambenog prostora, Vonovia, želi da smanji temperaturu grejanja noću

Najveći stambeni provajder u Nemačkoj, Vonovia, postaje ozbiljan u svojoj nameri: naime, na jesen će temperatura u stanovima za iznajmljivanje noću - biti smanjena na 17 stepeni.

Kako piše rbb24.de, čini se da ni kompanija Deutsche Wohnen ne isključuje tu opciju.

U svetlu visokih cena energije, najveća nemačka grupacija u oblasti stambenog prostora, Vonovia, želi da smanji temperaturu grejanja noću. Kompanija je u četvrtak saopštila da će struja biti smanjena na sobnu temperaturu od 17 stepeni između 23h i 6h.


Tokom dana, grejanje će biti uobičajeno. Snabdevanje toplom vodom - nije pogođeno ovim oštrim merama.
Gigant nekretnina poseduje oko 565.000 stanova, od kojih je većina u Nemačkoj.

Prema podacima, u Berlinu ima oko 42.000 stanova. Kako navode iz kompanije, temperatura grejanja bi trebalo da se promeni u okviru rutinskog održavanja sistema grejanja pre početka grejne sezone. Vonovia je govorio o ovome kao o "odgovornom potezu"

Cilj je da se uštedi gas i da se time ograniče troškovi grejanja
, a grupa pominje uštedu do osam odsto.

- U suštini, mi veoma ozbiljno shvatamo trenutnu situaciju i ispitujemo različite opcije za uštedu prirodnog gasa ili optimizaciju rada naših sistema - rekla je portparolka Deutsche Wohnen-a, i dodala da racionalizacija snabdevanja toplom vodom - "nije planirana".


Prema kompanijskim informacijama, Deutsche Wohnen poseduje oko 155.400 stanova, od kojih je 114.200 u Berlinu. Krajem juna, udruženje berlinsko-brandenburških stambenih kompanija već je pripremilo stanare u regionu na visoke otplate za dodatne troškove i apelovalo da se, eventualno, ređe greju zimi prenosi Telegraf Biz

Zbog visokih cena gasa, udruženje očekuje da će troškovi za grejanje i toplu vodu ove godine biti upola manji, rekla je članica odbora Maren Kern. Za stan od 60 kvadratnih metara to odgovara dodatnim troškovima od 410 evra. "Sledeće godine biće još više, čak duplo više. Zato apel stanarima da štede energiju", dodala je.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR