Glas Javnosti

NEMAČKI PAB OSMISLIO NAČIN KAKO DA SE IZBORI SA NESTAŠICOM ULJA: Litar piva za litar ulja

Svet
Autor: Glas javnosti

Pivnica u Minhenu pronašla je inovativan način da prevaziđe nestašicu jestivog ulja u Evropi – mušterije sada mogu da plate svoje pivo suncokretovim uljem, kako bi pabu obezbedili obilne zalihe za prženje šnicli.

S obzirom da Ukrajina i Rusija čine oko 80% globalnog izvoza suncokretovog ulja, zbog rata mnoge evropske zemlje, uključujući Nemačku trpe nestašice, prenosi Kurir.

Jestivog ulja ima sve manje a brojne prodavnice sada ograničavaju broj flaša po kupcu.

Menadžeri Gisingera, pivare i paba u Minhenu odlučili su da nestašicu prevaziđu tako što će ljubitelji piva litar svog omiljenog napitka "kupovati" istom količinom suncokretovog ulja.

"Cela stvar je nastala zato što smo jednostavno ostali bez ulja u kuhinji i zato moramo da budemo inventivni“, rekao je menadžer paba Erik Hofman za Rojters.

"Veoma je teško doći do ulja... ako vam treba 30 litara nedeljno, a umesto toga dobijate samo 15, u jednom trenutku više nećete moći da pržite šnicle“, rekao je Hofman i dodao da su kupci do sada zamenili 400 litara.


Dok u nemačkim pabovima litar piva košta oko 7 evra, flaša suncokretovog ulja od jednog litra košta oko 4,5 evra – što ponudu čini primamljivom za mnoge kupce.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR