Glas Javnosti

NEMAČKI MINISTAR EKONOMIJE: U zemlji će nestati benzina

Svet
Autor: Glas javnosti

Istok Nemačke se može suočiti sa deficitom benzina ako se uvedu sankcije na rusku naftu, upozorio je ministar ekonomije Nemačke Robert Habek u intervjuu televiziji „RTL Direkt“.

„Nažalost, ne može se isključiti mogućnost da će zaista doći do deficita. To možemo da rešimo, ali može se dogoditi da će neko vreme biti nestašica nafte, a zatim i benzina. To se ne može isključiti kao mogućnost. Naravno, mi radimo na tome da se to ne dogodi“, izjavio je ministar.

Istok Nemačke zavisi od rafinerije nafte u gradu Švet, koji koristi energente resurse iz Rusije.

Podsetimo, ranije je predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen izjavila je da Evropska komisija u okviru šestog paketa sankcija protiv Rusije predlaže da se postepeno zabrani uvoz ruske nafte u EU.

Nakon početka ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini Evropska unija je usvojila pet paketa sankcija protiv fizičkih lica, organizacija, finansijskog sektora i energetike Rusije.
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov saopštio je ranije da su sankcije Zapada veoma ozbiljne, ali da se Rusija blagovremeno pripremila za njih.
Predsednik Rusije Vladimir Putin je upozorio na to da politika obuzdavanja i slabljenja Rusije predstavlja dugoročnu strategiju Zapada, a da su sankcije ozbiljno pogodile celu svetsku ekonomiju. Prema njegovim rečima, osnovni cilj Zapada je da se pogoršaju uslovi života miliona ljudi, prenosi Sputnjik.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR