Glas Javnosti

Nemački državljanin prihvatio 24 deteta zbog papira: Proćiće bez kazne, a oštetio osiguranje

Svet
Autor: Glas javnosti

Kako se navodi, u Nemačkoj ne postoji Centralni registar civilnog statusa

Nemac je pronašao rupu u zakonu, zbog čega je priznavao decu, nakon čega bi njihove majke dobijale boravišnu dozvolu i socijalnu pomoć. On je do sada priznao čak 24 deteta.

Pošto je Džonaton Nemac, deca koju je priznao, njihove majke i drugi rođaci - automatski imaju pravo boravka u Nemačkoj. Za sada su tu 94 osobe.

Autori ovog izveštaja za nemački javni servis ARD su došli do podatka da "samo Džonaton A. prouzrokuje troškove socijalnog osiguranja znatno više od 1,5 miliona evra godišnje.

Kako se navodi, u Nemačkoj ne postoji Centralni registar civilnog statusa (rođenje, brak, registrovano partnerstvo, smrt… prim. red.) iz razloga zaštite podataka, oni ne mogu da vide koliko je dece neko već priznao. To mogu samo imigracione vlasti. A većinu očinstava overavaju notari.


Upravo zbog toga nije teško prevariti sistem, pa se neretko dešava priznanje dece, iako nisu zapravo njihova. Često su upleteni i beskučnici koji dobijaju ogromni novac za ovo "delo". Lažno priznanje se ne može povući, a takođe nije kažnjivo zakonom.
- Lažno očinstvo je omogućavanje ljudima koji zapravo nemaju izgleda na boravak u Nemačkoj, da ipak ovde ostanu. Ovi ljudi su spremni da plate novac za to, obično osobi koja preuzme fiktivno očinstvo - rekao je Aksel Bošamer iz višeg imigracionog organa vlade okruga Arnsberg.


Glas javnosti/T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR