Glas Javnosti

Nemački diplomata i Grenel `zaratili` zbog Kosova: Setite se Bosne `95 i Kosova `99 (FOTO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Nemački diplomata Volfgang Išinger reagovao je na Tviteru revoltiran što Ričard Grenel organizuje sastanak predstavnika Beograda i Prištine, 27. juna, u Beloj kući bez koordinacije sa Evropskom unijom.

Grenel je na to, između ostalog, uzvratio da su potrebne akcije, a ne samo razgovori.

Neusklađeno sa EU? Reakcija iz Berlina, Pariza, Brisela? Šta ako EU pregovara o dubokim i inkluzivnim oblastima slobodne trgovine sa talibanima? - napisao je Išinger.

​Grenel je na to reagovao pitanjem zašto Išinger nije predložio Evropskoj uniji da preduzme korake ka liberalizaciji viza.

„Pozdravljamo sve akcije, a ne samo razgovore“, uzvratio je Grenel, aludirajući na neefikasnost Evropske unije u dijalogu i politici prema ovom pitanju uopšte, preneo je Tanjug.

​„Zašto ne biste postavili post da EU treba da preduzme korake u vezi s vizama — što su obećavali godinama? Narod Kosova i Srbije zaslužuje napredak“, napisao je Grenel na Tviteru.

Išinger ne vidi šta bi sprečavalo zajednički pristup SAD i EU.

„Setite se Bosne 95, setite se Kosova 98/99, setite se Kosova — Trojke 2007! Tada smo imali zajednički moto „Zajedno u, zajedno iz“. Dobro je funkcionisalo. Bojim se da se ovaj put neće dobro završiti“, prigovorio je Išinger.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR